Potrebno vam je:
- četiri šolje od 2 dl brašna
- dve kašike šećera
- pola kašike soli
- dve kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca, 11 grama
Priprema:
Priprema:
Za početak, potrebno je sve sastojke
spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i
stavlja u frižider na dva sata. Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i
lagano valja u brašno.
Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
stvarukusa.rs/zenskikutak.rs
Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar