Pages - Menu

petak, 27. veljače 2015.

PUNJENA PLJESKAVICA

Sa laganim mljevenim mesom i obiljem povrća, možete napraviti ukusne zalogaje idealne za prohladne zimske dane. Ovaj recept zadovoljiće istančan ukus svakog gurmana..Prijatno!



SASTOJCI: 
500 g mlevenog mesa,
2 crvena luka,
2 čena belog luka,
1 kašičica mešavine suvog začina,
so,
biber,
2 jajeta,
1-2 kašike prezli,
150 g rendanog
kačkavalja,
2 kašičice senfa,
2 kisela krastavčića.
 
PRIPREMA: U jednu posudu stavite mleveno meso, naseckan crveni luk i jedan čen belog luka, jaja, začine. Dobro promešajte da se sve lepo sjedini i oblikujte 4-5 velikih pljeskavica. Za nadev pomešajte seckani čen belog luka, kačkavalj, narendane krastavce, senf. Rasporedite nadev na pola pljeskavice i sa drugom stranom je zatvorite. Rubove dobro stisnite da nadev ne može da iscuri. Na malo ulja pecite sa svake strane 7-10 minuta na srednje jakoj vatri.
Izvor: zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar