Sastojci
- Broj osoba:
NADJEV:
- 2 kom teglice kompota od višanja
- 60 gr gustina
- 20 gr krušnih mrvica
- 2 kom vanilin šećera
- 4 žličice domaćeg pekmeza od višanja
- 80 gr šećera
DODATNO:
- šećer u prahu za posipanje pite (po ukusu)
- 50 gr krušnih mrvica za posipanje prvog tijesta
TIJESTO:
- 3 kom jaja (sobna temperatura)
- 195 ml otopljenog maslaca
- 195 ml toplog mlijeka
- 195 gr šećera
- 225 gr glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 3 kom vanilin šećera
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Sastojci i upute za pripremu tijesta su isti kao kod moje pite od sira, grožđica i cimeta, pogledajte upute i slijedite ih.
-
2
NADJEV:
Ocijedite višnje od soka, od 500 ml soka od višanja 100 ml odvojite sa strane i pomiješajte sa gustinom i krušnim mrvicama, a ostatak soka od višanja prokuhajte sa šećerom i vanilin šećerom, kada zakuha dodajte sok koji ste zamutili sa gustinom i krušnim mrvicama i miješajte sve dok se ne zgusne nadjev, pred kraj dodajte višnje i kuhajte još 5 minuta sve na laganoj vatri, pred kraj dodajte pekmez od višanja i sve dobro promiješajte, sklonite sa štednjaka i ohladite.
-
3
U tepsiju koju ste namazali maslacem i posipali brašnom sipajte dio tijesta i stavite peći na 180° oko 20-ak minuta, izvadite tijesto posipajte krušnim mrvicama, sipajte nadjev, poravnajte i sipajte preko nadjeva ostatak tijesta, ako vam je pregusto dodajte malo ulja i promiješajte prije sipanja na nadjev.
-
4
Pecite sve skupa oko 35-40 minuta na 170-180°, kada se fino zarumeni izvadite, ohladite bar sat vremena na sobnoj temperaturi prije posluživanja. Pitu posipajte šećerom u prahu.
Posluživanje
Pitu posipajte šećerom u prahu i poslužite uz čaj. :)Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar