Pages - Menu

utorak, 24. veljače 2015.

PREKRASNA PITA OD VIŠANJA

Fenomenalna, sočna danima, spoj kiselkastog i slatkog je zaista poseban, probajte ju i oduševit će vas :)
Pita od višanja

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  • NADJEV:

  •  2 kom teglice kompota od višanja
  •  60 gr gustina
  •  20 gr krušnih mrvica
  •  2 kom vanilin šećera
  •  4 žličice domaćeg pekmeza od višanja
  •  80 gr šećera
  • DODATNO:

  •   šećer u prahu za posipanje pite (po ukusu)
  •  50 gr krušnih mrvica za posipanje prvog tijesta
  • TIJESTO:

  •  3 kom jaja (sobna temperatura)
  •  195 ml otopljenog maslaca
  •  195 ml toplog mlijeka
  •  195 gr šećera
  •  225 gr glatkog brašna
  •  2 žličice praška za pecivo
  •  3 kom vanilin šećera

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Sastojci i upute za pripremu tijesta su isti kao kod moje pite od sira, grožđica i cimeta, pogledajte upute i slijedite ih.
  2. 2
    NADJEV:
    Ocijedite višnje od soka, od 500 ml soka od višanja 100 ml odvojite sa strane i pomiješajte sa gustinom i krušnim mrvicama, a ostatak soka od višanja prokuhajte sa šećerom i vanilin šećerom, kada zakuha dodajte sok koji ste zamutili sa gustinom i krušnim mrvicama i miješajte sve dok se ne zgusne nadjev, pred kraj dodajte višnje i kuhajte još 5 minuta sve na laganoj vatri, pred kraj dodajte pekmez od višanja i sve dobro promiješajte, sklonite sa štednjaka i ohladite.
  3. 3
    U tepsiju koju ste namazali maslacem i posipali brašnom sipajte dio tijesta i stavite peći na 180° oko 20-ak minuta, izvadite tijesto posipajte krušnim mrvicama, sipajte nadjev, poravnajte i sipajte preko nadjeva ostatak tijesta, ako vam je pregusto dodajte malo ulja i promiješajte prije sipanja na nadjev.
  4. 4
    Pecite sve skupa oko 35-40 minuta na 170-180°, kada se fino zarumeni izvadite, ohladite bar sat vremena na sobnoj temperaturi prije posluživanja. Pitu posipajte šećerom u prahu.

Posluživanje

Pitu posipajte šećerom u prahu i poslužite uz čaj. :)
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar