Potrebni sastojci za posne čupavce:
- 30 kašika brašna
- 20 kašika šećera
- 25 kašika ulja
- 35 kašika vode
- 1, 1/2 prašak za pecivo
- 200 gr kokosa
- 50 gr kakao
- 50 gr posne čokolade
- 1 dcl vode
- 200 gr margarina
- 150 gr šećera
Priprema posnih čupavaca:
Izmješajte brašno i prašak za pecivo,
dodajte 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode (ulje i vodu
sastavite pa onda dodajte brašnu).
Umutiti sa mikserom i sipati u podmazan pleh, peći na temperaturi 180°C 15-20 minuta (provjeriti čačkalicom kada je pečeno, kao i sve ostale biskvite). Treba da blago porumeni.
Pripremanje glazure:
U šerpici zagrijavati mješavinu kakao
praha i šećera razmućenu u 1 dcl vode. Kada se to lijepo istopi dodati
čokoladu i margarin i miješati da se izjednači masa.
Biskvit sjeći kada se ohladi na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.
|
Nema komentara:
Objavi komentar