Pages - Menu

nedjelja, 22. veljače 2015.

POSNI ČUPAVCI




Potrebni sastojci za posne čupavce:


  • 30 kašika brašna  
  • 20 kašika šećera  
  • 25 kašika ulja  
  • 35 kašika vode  
  • 1, 1/2 prašak za pecivo  
  • 200 gr kokosa  
  • 50 gr kakao  
  • 50 gr posne čokolade  
  • 1 dcl vode  
  • 200 gr margarina  
  • 150 gr šećera



Priprema posnih čupavaca:



Pripremanje biskvita:

Izmješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode (ulje i vodu sastavite pa onda dodajte brašnu).

Umutiti sa mikserom i sipati u podmazan pleh, peći na temperaturi 180°C 15-20 minuta (provjeriti čačkalicom kada je pečeno, kao i sve ostale biskvite). Treba da blago porumeni.



Pripremanje glazure:

U šerpici zagrijavati mješavinu kakao praha i šećera razmućenu u 1 dcl vode. Kada se to lijepo istopi dodati čokoladu i margarin i miješati da se izjednači masa. Biskvit sjeći kada se ohladi na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.

Nema komentara:

Objavi komentar