Pages - Menu

utorak, 17. veljače 2015.

PITA SA VIŠNJAMA

 

 

Stara, dobro poznata poslastica, koju svi obožavamo!

Vreme pripreme: 50 minuta

Sastojci:
 
-1 kg višanja očišćenih od koštice
 
-300 grama šećera
 
-5 ravnih supenih kašika griza
 
-1/2 kg tankih gotovih kora za pitu
 
-malo ulja i 1/2 L vode
 
Priprema: Višnje pošećeriti i ostaviti malo da odstoje dok se šećer ne otopi, zatim ih posuti grizom i odmah početi sa pripremom. Tri kore složiti jednu na drugu, blago ih poprskati uljem pa ih bogato posuti višnjama. Tako pripremljene kore uviti u rolat, po dužini koja odgovara veličini pleha. Od pola kilograma kora dobiju se 4 rolata. Poželjno je krajnji deo kore negde oko 10cm ne posipati višnjamazbog lakšeg umotavanja u rolat. Rolate složiti u blago uljem podmazan pleh, malo ih poprskati uljem i peći na 200 C° u prethodno zagrejanoj rerni (pečenje traje između 30 i 40 minuta). Kad kore lepo porumene, pitu dobro poprskati blago zašećerenom vodom pa pokriti aluminijuskom folijom i još malo vratiti u rernu. Pečenu pitu tako pokrivenu folijom prohladiti i iseći na rolate, debljine oko 1,5 do 2cm. Služiti posutu prah šećerom ili cimetom, po želji.
Prijatno!
Izvor recepta: recepti.org/ onaportal.rs
Izvor fotogarfije: crtaci.org

Nema komentara:

Objavi komentar