Pages - Menu

subota, 28. veljače 2015.

PEČENI KROMPIR NA POTPUNO NOVI NAČIN

Više nemate ideja kako da pripremite krompir kao prilog? Mi vam donosimo potpuno novi način koji će oduševiti i vas, a ni klinci se neće buniti.
 


krompir-700x352
Verujemo da vam je prženje krompirića i pravljenje pire krompira više nego dosadilo i zato smo za vas na blogu Seasatwithfood pronašli savim novi način za pripremu pečenog krompira.
Radi se naime o krompiru napravljenom na švedski način, prepun je ukusa, izvana hrskav, a iznutra divno mekan.

Potrebni sastojci:

  • 6 krompira srednje veličine
  • 2-3 čena bijlog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 30 g putera
  • Morska so, svježe mljeveni biber
Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.
Krompire režete tako da ga stavite na desku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem. Pogledajte video kako da isečete krompir:
Kad ste isjekli krompir poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta.

Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice uz pivo sa malo kajmaka i svježeg sira.
Izvor: Izvor: Magazin.ba/lifepressmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar