Sastojci
- 350 gr keksa (albert/ginger) bez fila, okruglog oblika
- 500 ml slatke pavlake
- 150 gr krem sira
- extrakt vanilije, par kapi
- kasicica putera
- malo mlijeka
- 50 gr cokolade za kuhanje
- zlatni i zeleni kivi
Priprema
-
Oblozite kalup za srneca ledja plastificiranom folijom. Keks slazite uspravno , namazite kremom, preklopite drugim i tako naizmjenicno pet puta. Prenesite ih u kalup. Postupak ponavljajte sve dok ne utrosite materijal.
-
Plasticnom folijom zamotajte roladu i ostavite da stoji jedan satak.Ako ste koristili tanki gigner keks , rolada ce biti spremna za veoma kratko vrijeme. Ako je kojim slucajem koristen albert keks, trebace mu nesto vise vremena da povuce vlagu iz kreme. -
Prevrnite roladu na tacnu.
-
Rastopite cokoladu, dodajte kasicicu putera i par kapi mlijeka a potom istresite u kesu kojoj ste odrezali vrh. Isarajte roladu .
-
Rolada se reze dijagonalno/koso/ te se stice dojam da su keksi jako debeli. Veoma interesantno i lijepo a po malo i zagonetno :-))))Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar