Pages - Menu

srijeda, 25. veljače 2015.

NEPEČENI KEKS ROLAT

Sastojci

  •  350 gr keksa (albert/ginger) bez fila, okruglog oblika
  •  500 ml slatke pavlake
  •  150 gr krem sira
  •   extrakt vanilije, par kapi
  •  kasicica putera
  •   malo mlijeka
  •  50 gr cokolade za kuhanje
  •   zlatni i zeleni kivi

Priprema

  1. Oblozite kalup za srneca ledja plastificiranom folijom. Keks slazite uspravno , namazite kremom, preklopite drugim i tako naizmjenicno pet puta. Prenesite ih u kalup. Postupak ponavljajte sve dok ne utrosite materijal.

  2. Plasticnom folijom zamotajte roladu i ostavite da stoji jedan satak.
    Ako ste koristili tanki gigner keks , rolada ce biti spremna za veoma kratko vrijeme. Ako je kojim slucajem koristen albert keks, trebace mu nesto vise vremena da povuce vlagu iz kreme.
  3. Prevrnite roladu na tacnu.
  4. Rastopite cokoladu, dodajte kasicicu putera i par kapi mlijeka a potom istresite u kesu kojoj ste odrezali vrh. Isarajte roladu .
  5. Rolada se reze dijagonalno/koso/ te se stice dojam da su keksi jako debeli. Veoma interesantno i lijepo a po malo i zagonetno :-)))) 

Nema komentara:

Objavi komentar