- Sastojci:
- Za kore:
- 4 dl kisele vode
- 300 g šećera
- 1,5 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike džema od kajsija
- 400 g brašna
- Za fil I:
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 4 dl soka od narandže
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- Za fil II:
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 2 narandže
- 300 g mlevenog keksa
- Za glazuru:
- 300 g čokolade za kuvanje
1. U posudi za mešanje umutiti 4 dl kisele vode, 300 g šećera, 1,5 dl ulja, prašak za pecivo, 3 kašike džema od kajsija i 400 g brašna.
2. Smesu podeliti na 2 dela i u tepsiji obloženoj papirom za pečenje ispeći 2 kore.
3. Napraviti fil I: 300 g mlevenog keksa i 200 g mlevenih oraha preliti sa 2 čaše negaziranog soka od narandže. Zatim dodati 250 g margarina umućenog sa 250 g šećera u prahu i sjediniti mikserom.
4. Napraviti fil II: ušpinovati 300 g šećera u 1 dl vode i dodati 2 izrendane smrznute narandže. Dodati 300 g mlevenog keksa i dobro promešati.
5. Posebno istopiti 300 g čokolade za kuvanje.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil I, čokolada, kora, fil I, fil II, čokolada, fil I, čokolada.
lepotaizdravlje.rs
Nema komentara:
Objavi komentar