Pages - Menu

subota, 28. veljače 2015.

NAJLJEPŠA POSNA TORTA

najlepsa posna torta

  • Sastojci: 
  •  
  • Za kore:
  • 4 dl kisele vode
  • 300 g šećera
  • 1,5 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike džema od kajsija
  • 400 g brašna
  •  
  • Za fil I:
  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 4 dl soka od narandže
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  •  
  • Za fil II:
  • 300 g šećera
  • 1 dl vode
  • 2 narandže
  • 300 g mlevenog keksa
  •  
  • Za glazuru:
  • 300 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. U posudi za mešanje umutiti 4 dl kisele vode, 300 g šećera, 1,5 dl ulja, prašak za pecivo, 3 kašike džema od kajsija i 400 g brašna.
2. Smesu podeliti na 2 dela i u tepsiji obloženoj papirom za pečenje ispeći 2 kore.
3. Napraviti fil I: 300 g mlevenog keksa i 200 g mlevenih oraha preliti sa 2 čaše negaziranog soka od narandže. Zatim dodati 250 g margarina umućenog sa 250 g šećera u prahu i sjediniti mikserom.
4. Napraviti fil II: ušpinovati 300 g šećera u 1 dl vode i dodati 2 izrendane smrznute narandže. Dodati 300 g mlevenog keksa i dobro promešati.
5. Posebno istopiti 300 g čokolade za kuvanje.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil I, čokolada, kora, fil I, fil II, čokolada, fil I, čokolada.
lepotaizdravlje.rs

Nema komentara:

Objavi komentar