Pages - Menu

petak, 27. veljače 2015.

MARIJA KOCKE...

Kolac za sve Marije...ukusan i jednostavan kolac sa slatkim vrhnjem i cokoladom...mmmmmmmmmmmm

Marija kocke...

Sastojci

  •   TIJESTO:
  •  6 jaja
  •  6 zlica secera
  •  6 zlica brasna
  •  6 zlica tople vode
  •  3 zlice kakao
  •  1/2 vrecice praska za pecivo
  •   KREMA:
  •  500ml. slatkog vrhnja
  •  100gr. secera
  •  2 dag. zelatine
  •  1 dl. mlijeka
  •   COKOLADNA OCAKLINA:
  •  100gr. cokolade za kuhanje
  •  oko 50 ml. slatkog vrhnja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Odvojite zumanjca i bjelanjca.Bjelanjca umutite u cvrsti snijeg.Ostavite sa strane.
    U zumanjca dodajte secer i miksajte.U to dodajte brasno,kakao,vodu i na kraju prasak za pecivo.
    Na kraju dodajte umucena bjelanjca i izmjesajte sa spatulom.
  2. 2 /slika/2097825/
    Podijelite tijesto na 3 dijela.
    U dobro nauljen pleh ulijte jedno tijesto i pecite na 180C  oko 15min.
    Tako uradite i sa ostalim tijestom.Znaci pecete 3 puta.Kore ostavite da se potpuno ohlade.
  3. 3 /slika/2097827/
    KREMA:
    U slatko vrhnje dodajte secer i miksajte da se stvori cvrsta krema.
    Zelatinu rastvorite u mlijeku a zatim dodajte u kremu.Izmiksajte sve zajedno.
  4. 4 /slika/2097829/
    COKOLADNA OCAKLINA:
    Otopite cokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem.
    Svaku ohladenu koru premazite sa cokoladnom ocaklinom.
    Na prvu koru stavljate kremu,pa druga kora,zatim krema,kora i na kraju krema.
    Sacuvajte malo ocakline za ukrasavanje kolaca.

Posluživanje

Rcept je takoder iz mog Hrvatskog kuhara od gospode Spomenke Zuzoric koja je da dodam napravila par kikseva u svojim receptima...Ovdje mozete koristiti i zelatinu u prahu...kao sam procitala na ovo gr. idu 3 zlice zelatine u prahu...Mjere pleha su 23x23,ako zelite veci kolac povecajte namirnice...
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar