Pages - Menu

četvrtak, 12. veljače 2015.

KREM KOLAČ

skoro pa kao sladoled, mmm :))

Sastojci

  •  6 jaja
  •  3 žlice šećera
  •  3 žlice kakaa
  •  3 žlice brašna
  • Preljev

  •  1 dl mlijeka
  •  10 dag šećera
  •  2 žlice ruma
  • Krema

  •  2 jaja
  •  1 dcl mlijeka
  •  10 dag šećera
  •  1 žlica brašna
  •  4 rebra čokolade
  •  20 dag margarina
  •  2 šlag pjene

Priprema

  1. 1
    Pjenasto izraditi 6 žutanjaka sa šećerom.
  2. 2
    Mješajući dodati kakao i brašno i čvrst snijeg od bjelanjaka.
  3. 3
    Razliti u pouljen i nabrašnjen pleh i peći na 180C.
  4. 4
    Ohlađen biskvit preliti preljevom, namazati kremom te ukrasiti šlagom.
  5. Preljev
  6. 1
    Na laganoj vatri kuhati mijeko, šećer i rum.
  7. Krema
  8. 1
    Pomiješati mlijeko, šećer, jaja, brašno i naribanu ili rastopljenu čokoladu. Kuhati uz miješanje.
  9. 2
    Kada se ohladi dodati omekšani margarin.

Posluživanje

Hladan poslužiti!
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar