Jako lagano i osvjezavajuce :)
Sastojci
-
2 kutije petit keksa
-
Za kremu
- 2 kg jabuka
-
200 gr secera
-
malo cimeta ( po zelji )
-
2 pudinga od vanilije
-
slag krema od vanilije
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Jabuke oguliti i narendati, te staviti u pogodnu serpu za kuhanje. Dodati secer, cimet i 2 solje vode, te staviti na kuhati.
-
2
Jabuke je potrebno spinovati tj. kuhati dok nedobiju izgled pekmeza ( otprilike 30- 40 min).
-
3
Puding rastopiti sa pola case
hladne vode. Dodati gotovoj smjesi od jabuka, te sve skupa kuhati
dodatnih 5 min. Potom kremu staviti da se ohladi.
-
4
Slagati red petit keksa ( 5 x 4 )
pa premazati kremom, postupak ponavljati dok ima kreme, zavrsiti sa
keksom, te cijeli kolac premazati slag kremom od vanilije koju ste
prethodno pripremili po uputstvu sa vrecice.
-
5
Kolac staviti u hladnjak na nekoliko sati dok keks ne otpusti..
Posluživanje
Hladan kolac posluziti sa mineralnom vodom.. :))
Izvor:
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar