Pages - Menu

utorak, 24. veljače 2015.

KOLAČ JAPANSKE BUBE

Probajte ovaj recept za izuzetno fini,sočan i kremast kolač koji se topi u ustima..njam,njammmm














Sastojci:

Biskvit

-4 jaja
-4 žlice šećera
-4 žlice oštrog brašna
-2 žlice kakaa /Krašov jer je taman/
-1 prašak za pecivo

Preljev

-1 dcl vode
-1 dcl ruma
-10 dkg šećera

Fil

-1/2 l mlijeka
-3 žumanjka
-8 dkg brašna oštrog
-15 dkg šećera
-15 dkg margarina
-2 vrečice šlaga ili 1/2 l biljnog šlaga

 Čokoladna glazura

-10 dkg tamne čokolade
-5 dkg margarina
-ulja /toliko da dobijete lijepu glatku glazuru
Priprema: 

Od sastojaka za biskvit ispecite biskit, koji još vruć prelijte sa prokuhanom vodom, šećerom i rumom.

Odozgo stavite fil, a na njega izrađeni šlag.
Preko šlaga možete staviti čokoladnu glazuru koja nije obavezna /po vašoj želji / možete naribati čokoladu ili ga posuti čokoladnim mrvicama.

Prijatno!!

Nema komentara:

Objavi komentar