Ovo je pravi Tiramisu, bez pavlake i kojekakvih izmisljotina, kolac vrijedan sve i jednu kaloriju :-)
Sastojci
- Broj osoba:
Krema
- 4 jaja
- 50 g secera u prahu za bjelanjak
- 150 g secera u prahu za zumanjak
- 500 g sira mascarpone
- 350 g piskote
Za namakanje piskota
- 180 ml espresso kave
- 40 g secera
- 4 cl ruma
Za posipanje
- Kakao po zelji
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Prvo cemo skuhati kavu i dodati 40 g secera. Ja sam napravila 4 jaka espressa koja su odprilike 180 ml. Kad se kava ohladila dodajemo rum.
-
2
Dok se kava hladi priredujemo ostale sastojke, te razdvojimo jaja. Izradit cemo bjelanjak s 50 g secera u prahu.
-
3
Nakon sto smo izradili zumanjak s 150 g secera u prahu, dodajemo mascarpone i izradujemo glatku kremu.
-
4
Zatim dodajemo izadeni bjelanjak i sjedinimo sve.
-
5
Mozemo poceti redati piskote u posudu. Moja je nekih 30 cm x 22 cm x 5 cm velicine.
Na dno posude premazemo malo sa smjesom. Zatim umacemo piskote pojedinacno u kavu i redamo. Kad zavrsimo prvi red premazemo red s kremom, pa ponovimo postupak s namakanjem i redanjem piskota. Na kraju zavrsavamo s kremom. Meni su ispala 3 reda.
Moram napomenut da sam koristila piskote, austrijskog proizvoda "Manner" koje su duplo tanje i te ih toplo preporucujem jer se ne raspadaju kao druge. Probala sam i klasicne "deblje", ali mi nije ukusno kao s ovima.
-
6
Eh i kad fino zavrsimo s redanjem i mazanjem, tiramisu stavimo barem 3 sata u frizider. Ko moze izdrzati ostavi preko noci u frizideru.
Dok se to fino hladi, skratite cekanje s upisom kako vam se svida recept ;-)
Posluživanje
Ne zaboravite pri posluzivanju posuti kolac s kakaom, te se opustiti uzitku!Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar