Pages - Menu

subota, 28. veljače 2015.

DUNAVSKI VALOVI

Dunavskim valovima ono nešto više od svakidašnje slastice daje upečatljivo ime što priziva istoimeni, jedan od najpopularnijih bečkih, a svakako Straussovih valcera. Nadamo se da će vam ovaj slatki ples biti ugodan i dok ga pečete i dok ga kušate.
Dunavski valovi

Sastojci

  • Za tijesto:

  •  6 jaja
  •  250 g šećera
  •  160 g Pšeničnog glatkog brašna 
  •  160 g Pšeničnog oštrog brašna 
  •  250 g maslaca
  •  1 Prašak za pecivo 
  •  100 ml mlijeka
  •  2-3 žlice kakaa u prahu
  •  malo Cimeta mljevenog 
  •  500 g ocijeđenih višanja iz kompota  ili 500 g svježih višanja bez koštica 
  • Za kremu:

  •  750 ml mlijeka
  •  2 vrećice Pudinga vanilin 
  •  2 Vanilin šećera 
  •  200 g maslaca
  •  2 žlice šećera u prahu

Priprema

  1. 1
    Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  2. 2
    Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
  3. 3
    Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.
  4. 4
    Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
  5. 5
    Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
  6. 6
    Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.

Savjet

U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar