Sastojci
Za tijesto:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 160 g Pšeničnog glatkog brašna
- 160 g Pšeničnog oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 Prašak za pecivo
- 100 ml mlijeka
- 2-3 žlice kakaa u prahu
- malo Cimeta mljevenog
- 500 g ocijeđenih višanja iz kompota ili 500 g svježih višanja bez koštica
Za kremu:
- 750 ml mlijeka
- 2 vrećice Pudinga vanilin
- 2 Vanilin šećera
- 200 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema
-
1
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
-
2
Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
-
3
Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.
-
4
Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
-
5
Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
-
6
Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.Savjet
U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar