Pages - Menu

četvrtak, 19. veljače 2015.

DUKAN "PANNA COTTA"

Moja verzija i spas kad me uhvati želja za slatkim

Dukan

Sastojci

  •  250g malomasnog sira, može krem a može i obični
  •  250 ml malomasnog jogurta
  •  150ml vode
  •   sladila (stevia, natren ili slično)
  •  1 želatina
  •  4 žlice vode
  •  sok i kora pola limuna
  •  pola mahune sjemenki vanilije

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U 4 žlice vode razmutite želatinu i pričekajte da se zgusne.
  2. 2
    Sir i jogurt stavite u posudu i miksajte štapnim mikserom (ako imate običan, svježi, malomasni sir da ga razbijete u kremu sa jogurtom) možete koristiti i običan mikser ili mutilicu.
    Sladilo dozirajte, ovisi koje imate i ubacite u to, naribajte limunovu koricu i dodajte sok limuna. Da budete sigurni da vam okus odgovara i da vam je dovoljno slatko probajte smjesu. U smjesu možete staviti i sjemenke pola vanili štapića ili žličicu prave arome vanilije.
  3. 3
    Vodu zagrijte(ja u mikrovalnoj ) i u nju stavite želatinu da vam se otopi. Sipajte tu tekućinu (nemojte da vam je prevruća) uz miješanje mikserom u jogurt i sir. Dobro promiješajte i sipajte u lagano podmazane silikonske kalupe. To možete uraditi sa lagano nauljenom maramicom ili salvetom da ljepše klizne van. Ako ne mislite vaditi iz modli ili šalica ne trebate to uraditi.
    Staviti u hladnjak na minimum 4 sata, ja obično to ostavim preko noći i uživam drugi dan poslije ručka.
  4. 4
    Ovako spremljeno možete koristiti od početka dijete a kasnije možete raditi i preljeve od dopustenog voća.
    Krema je fino kremasta nije gumasta i bas je zarazna
    Izvor: coolinarika.com  (autorica: LuLi)

Nema komentara:

Objavi komentar