Pages - Menu

četvrtak, 19. veljače 2015.

ČOKOLADNI SUTLIJAŠ

Fenomenalna kombinacija pirinča i čokolade osigurava nezaboravan užitak. 

 
Sastojci
1 l mleka
150 g pirinča
1 vanilin šećer
6 kašika šećera
150 g mlečne čokolade
50 g putera ili margarina

Priprema

1. Mleko stavite da prokuva sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte margarin. Mešajte da se maragarin istopi.
2. Dodajte pirinač i kuvajte oko 25 minuta (zavisi koji pirinač stavljate).
3. Dodajte cokoladu i još oko 15 minuta kuvajte na laganoj temperaturi uz često mešanje.
4. Čokoladni sutlijaš je gotov kada pirinač lepo omekša i poslastica postane gusta. Ako vam se desi da je malo ređe, sklonite sa šporeta dodajte kašičicu-dve gustina, promešajte i vratite jošs koji minut da se krčka. Ipak, računajte na to  da će se sutlijaš dodatno zgusnuti kada se ohladi.
5. Vreo sutlijaš sipajte u posudice, ukrasite po želji i ostavite da se stegne i ohladi.
Izvor: serpica.net / zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar