Pages - Menu

ponedjeljak, 23. veljače 2015.

ČEŠKI KOLAČ-KREMASTI RECEPT ZA LIJENA POPODNEVA



Kremasti kolači još uvijek vode na ljestvici deserata za poslijepodnevna vikend druženja uz kafu, tako da vam  donosimo recept za koji vam nisu potrebni skupi sastojci kao niti previše slobodnog vremena. Otputujte u svijet slastica uz – češki kolač

Sastojci:
Biskvit: 5 jaja, 250 g šećera, 200 g brašna, 1 žlica vode, 2 žlice kakaa
Krema: 150 g šećera, 5 žumanjaka, 5 žlica brašna, 1/2 l mlijeka, 200 g maslaca
Šlag: 5 bjelanjaka, 250 g šećera, sok od 1/2 limuna
 
Priprema:
Biskvit: Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, na kraju umiješajte kakao.
Smjesu stavite u dosta veliki lim ili vatrostalnu posudu, otprilike 25 x 35 cm i pecite na  200°C 40-50 minuta.
Krema:  Šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka (kao kad kuhate puding) dobro izmiješajte i ukuhajte u 1/2 litre zakuhanog mlijeka.
Kad to napravite tek onda sve prelijte u zdjelu u kojoj se kuhalo mlijeko i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta dok ne dobijete gustu kremu.
Pustite da se ohladi. Ohlađenu kremu umiješajte u izmiksani maslac sa ili bez šećera u prahu, odluka je na vama.
Šlag:  Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, postepeno umiješajte šećer i onda još tucite desetak minuta na pari. Kad je gotovo, umiješajte sok od limuna.
Nakon što se biskvit ohladi, premažite ga kremom a zatim i šlagom.
(Zadovoljna)

Nema komentara:

Objavi komentar