- 1 /slika/2052701/
Od brasna i ostali sastojka zamjesiti tjesto za pitu u tri jufke pomastiti ih malo sa uljam odozgo .
I ostaviti da odmaraju nekih pola sata.
U maloj serpici rastopiti puter i ulje.
- 2 /slika/2052707/
Dok tjesto odmara pripremiti nadjev :
isjeckati sitno crni luk staviti ga u zdjelu sa vodom ,so,biber, jedna supena kasika ulja i fasirano meso
sve zajedno dobro promjesati i sastaviti.
- 3 /slika/2052711/
Rastanjiti jufki oklagijom kao na slici.
- 4 /slika/2052713/
Podmazati rastopljenim puterom i uljem.
- 5 /slika/2052717/
Razvlaciti koru rukama po stolu koliko vam ona dozvoljava.
- 6 /slika/2052719/
Zatim staviti pripremljeno meso sa strana stola na jufku i poklopiti pa opet poprskati sa puterom.
- 7 /slika/2052721/
Zarolati je pomocu carsafa (ja radim na carsaf)
sa obje strane.
- 8 /slika/2052723/
Slagati je u podmazanom plehu.
- 9 /slika/2052729/
Pitu peci u dobro zagrejanoj pecnici na 200°
Nema komentara:
Objavi komentar