Zamislite kolač za koji vam ne treba brašno, koji se ne peče i koji se sprema za svega pola sata.
Zvuči nemoguće, zar ne?
U tom slučaju će vas obradovati vest da takav slatkiš postoji i da ga je i više nego lako napraviti.
Pogeldajte recept i saznajte kako se pravi čokoladni kolač bez brašna i bez pečenja i još danas počastite svoju porodicu ovim laganim dezertom.
Potrebni sastojci:
225 g tamne čokolade
225 g slatke pavlake,
1/4 kašičice soli,
Kakao,
Maslac za podmazivanje pleha.
225 g slatke pavlake,
1/4 kašičice soli,
Kakao,
Maslac za podmazivanje pleha.
Priprema:
Korak 1: Podmažite pleh sa malo maslaca, a
zatim ga prekrijte papirom za pečenje tako da pređe preko rubova pleha.
Rastopite čokoladu na blagoj vatri. U drugom plehu, ugrejte slatku
pavlaku na niskoj temperaturi. Kada se dobro zagreje skinite je sa
ringle i ubacite so. Promešajte.
Korak 2: Ubacite čokoladu u pavlaku i
lagano mešajte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smesu
prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro
ohladite.
Korak 3: Kada se kolač ohladio, izvadite ga
iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi.
Pospite sa malo kakaoa i isecite.
Izvor: mogujatosama.rs
Nema komentara:
Objavi komentar