Pages - Menu

četvrtak, 12. veljače 2015.

BOSANSKA PLJESKAVICA


Dodatkom mineralne vode smjesi za pljeskavice poboljšat ćemo im okus i spriječiti lijepljenje za roštilj. Pljeskavice jedemo u lepinji s kajmakom, mladim lukom, pečenim povrćem, ajvarom, pinđurom i drugim.

Bosanska pljeskavica

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  600 g mljevene janjetine
  •  100 g luka
  •  2 češnja češnjaka
  •  ½ žličice papra
  •  2 žličice Vegete By Podravka
  •  ½ žličice soli
  •   ulje za pečenje

Priprema

Vrijeme pripreme:
35 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Mljeveno meso stavite u dublju zdjelu. Dodajte nasjeckani luk, protisnuti češnjak, papar, Vegetu i sol.
  2. 2
    Pripremljenu smjesu dobro izmiješajte, a zatim oblikujte pljeskavice.
  3. 3
    Pripremljene pljeskavice pecite na zagrijanoj, uljem premazanoj rešetki roštilja ili u tavi na ulju.

Posluživanje

Pečene pljeskavice poslužite uz kajmak, ajvar, mladi luk i lepinju.

Savjet

Od ove smjese mogu se oblikovati i ćevapi te pripremiti na isti način.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar