Sastojci
- Broj osoba:
- 600 g mljevene janjetine
- 100 g luka
- 2 češnja češnjaka
- ½ žličice papra
- 2 žličice Vegete By Podravka
- ½ žličice soli
- ulje za pečenje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Mljeveno meso stavite u dublju zdjelu. Dodajte nasjeckani luk, protisnuti češnjak, papar, Vegetu i sol.
-
2
Pripremljenu smjesu dobro izmiješajte, a zatim oblikujte pljeskavice.
-
3
Pripremljene pljeskavice pecite na zagrijanoj, uljem premazanoj rešetki roštilja ili u tavi na ulju.
Posluživanje
Pečene pljeskavice poslužite uz kajmak, ajvar, mladi luk i lepinju.Savjet
Od ove smjese mogu se oblikovati i ćevapi te pripremiti na isti način.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar