Recept potiče od kaluđerice Hildegard fon Bingen koja je živela prije 800 godina, a do danas su ga prenosili i poznati doktori. Ovaj prirodan lek za srce pokazao se uspešnim kod srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa. Dobar je i kod angine pektoris.
Sastojci:
- 10 svežih stabljika peršuna (bez korena)
- litar domaćeg crnog ili belog vina,
- dve kašike vinskog sirćeta,
- 300 g prirodnog meda.
Vruće vino procedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
Upotreba:
Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
Izvor: Agro-eko magazin/ lisa.rs
0 komentari:
Objavi komentar