Čokoladna torta za samo 10 minuta? Da, moguće je
Dakle za ovu ekstra brzu poslasticu biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 1 šolja šećera
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- ¼ šolje nezaslađenog kakaoa
- 2 jaja
- ¾ šolje mleka
- 125 g otopljenog putera
- 180 g crne čokolade
- 1/3 šolje slatke pavlake
- Okrugli pleh za mikrotalasnu
Priprema:
Najpre pomešajte suve sastojke, a potom dodajte jaja, mleko i puter. Sve dobro izemšajte i sipajte u posudu koja se može grejati u mikrotalasnoj. Bilo koja vrsta vatrostalnog posuđa dolazi u obzir. Pecite tortu na najjačoj temperaturi oko sedam minuta, izvadite i proverite čačkalicom da li je gotovo, pa po potrebi dopecite još malo. Ostavite tortu da se ohladi, a za to vreme pripremite preliv. To ćete učiniti tako što ćete crnu čokoladu naseckati i dodati joj slatku pavlaku. Dobijenu mešavinu stavite u mikrotalasnu i uključite je na dva minuta, ali je zaustavljajte na svakih 30 sekundi kako bi dobro promešali preliv.
Čokoladni sos prelijte preko torte, ostavite da se još malo ohladi i polsužite se.
Svakako će tračevi uz ovakav slatkiš biti još slađi.
Izvor: zena.blic.rs
0 komentari:
Objavi komentar